Slovenija
28 ogledov

Za odvzem licence revizorju Luke

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Društvo malih delničarjev vložilo predlog za začetek postopka odvzema licence revizijski družbi, ki je opravila revizijo poslovanja Luke Koper.

Društvo malih delničarjev je na Agencijo za javni nadzor nad revidiranjem in Slovenskemu inštitutu za revidiranje poslalo pobudo za začetek postopka nadzora in pregleda kakovosti opravljanja dela revizijske družbe Deloitte & Touch pri revidiranju Luke Koper.

Pobuda se nanaša na ugotovitve revizijske družbe Pricewaterhouse Coopers, in sicer, da so bile cenitve in druga priporočila opravljena v neskladju z mednarodnimi standardi.

Škoda več deset milijonska
Posledica slabega revidiranja naj bi bile škodljive odločitve prejšnjega nadzornega sveta Luke Koper; nekdanja nadzornika Bojan Zadel in Olga Franca priznavata, da sta nakup 10-odstotnega deleža slovaške družbe TTI podprla v dobri veri, da je vredna najmanj dobrih 50 milijonov evrov in da jo kupujejo s 50-odstotnim diskontom.

Pricewaterhouse Coopers je nato ugotovil, da je nakup vreden le 11 oziroma 12 milijonov evrov. "Gre le za vrh ledene gore nepravilnosti in morda tudi posledice nestrokovnega dela revizorjev oziroma svetovalcev iz revizijske družbe Deloitte & Touch," so v sporočilu za javnost zapisali v društvu malih delničarjev.

Agencijo za nadzor nad revidiranjem pozivajo, naj ta – če se "potrdijo najhujše kršitve" – postopek sklene z odvzemom dovoljenja za opravljanje dejavnosti pooblaščenega revizorja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.