"Za Papirnico Radeče se bo našla rešitev"

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
V vladni proceduri ni predvidena obravnava dokapitalizacije NLB, je po seji vlade povedal gospodarski minister Žerjav in dodal, da cilj dokapitalizacije banke s tujim kapitalom ostaja.
Oglej si celoten članek

"Za Papirnico Radeče se bo našla rešitev," je gospodarski minister Radovan Žerjav odgovoril na vprašanje o stečaju tega podjetja in dodal: "Občina bi ustanovila podjetje, ki bi najelo stroj štiri, in če to občina zmore, hoče, želi, naj to stori."

Letos še pretirani regresi

Odlok vlade, ki si prizadeva omejiti regrese v podjetjih v večinski državni lasti, bo verjetno sprejet z enomesečnim zamikom, v okviru katerega se bodo poskušali dogovoriti za prilagojeno nižanje regresov. Vlada bo tako ravnala v skladu z zakonom o delovnih razmerjih, zato "bodo v nekaterih podjetjih letos še lahko izplačevali ekscesne regrese. V tistih, ki se ne bodo samoiniciativno odločila za nižanje regresov v luči današnjih razmer," je pojasnil tiskovni predstavnik vlade Anže Logar.

"Najbolj nas zanima svež tuj kapital"

Vlada je na redni seji obravnavala predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o prevzemih, s katerim bi prevzemni prag v gospodarskih družbah s 25 odstotkov dvignili na eno tretjino oziroma 33,3 odstotka glasovalnih pravic v ciljni družbi. "Dvig prevzemnega praga ni primerljiv z drugimi članicami," je povedal Žerjav. "Slovenija bistveno odstopa od drugih članic, s tem pa želi vlada oživiti trg kapitala, ki je v zadnjih letih praktično zamrl," je še pojasnil: "Lani je bilo za 470 milijonov prometa na Ljubljanski borzi, leta 2007 pa 2,2 milijarde."

Odpravljajo "še pomanjkljivost, ki se je nehote prikradla pri prejšnji obravnavi", ko je bil v celoti izbrisan prvi odstavek 71. člena in ni bilo mogoče kaznovati kršiteljev tega zakona. "To smo zdaj vrnili," je povedal Žerjav.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.