Za plačilo dolga pristal na goljufijo

Foto: Žurnal24 "Z Mitjo Sušnikom sva stala pred banko in ko so vstopili policisti, je Mitja zač
Goljufija. Hrvat, star 20 let, naj bi slovenska podjetja nevede poskušal oškodovati za okoli 560 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

“Tri mesece sem priprt in niti dobro ne vem, zakaj. Ko sem lani v domači vasi blizu Varaždina ostal brez službe in denarja, sem si prek prijateljevega znanca izposodil tisoč evrov. Ker mu dolga nisem mogel odplačati, je od mene zahteval, naj se odpeljem v Slovenijo in namesto njega podpišem določene dokumente,” se je včeraj na ljubljanskem sodišču zagovarjal 20-letni Hrvat Alen Mrkaljević.

Podpisan kot direktor
Mrkaljeviću skupaj z 32-letnim domnevnim pajdašem Mitjo Sušnikom sodijo, ker naj bi s poslovno goljufijo od junija do septembra slovenske podjetnike oškodovala za okoli 560 tisoč evrov.

Obtožena naj bi najprej za okoli 15 tisoč evrov kupila dve ljubljanski podjetji Balah in Roben, ki naj bi ju uradno kot direktor vodil Mrkaljević. Na največjih slovenskih bankah pa naj bi s pomočjo še neznanih pajdašev s ponarejenimi sodnimi sklepi terjala domnevni dolg od podjetij, s katerimi naj bi poslovala. “Enkrat smo šli do notarja, drugič na nek drug urad, aretirali pa so me na banki, ko smo želeli dvigniti nekaj denarja,” se je še zagovarjal Mrkaljević.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.