Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Za plačilo dolga pristal na goljufijo

"Z Mitjo Sušnikom sva stala pred banko in ko so vstopili policisti, je Mitja zač Žurnal24 main
Goljufija. Hrvat, star 20 let, naj bi slovenska podjetja nevede poskušal oškodovati za okoli 560 tisoč evrov.

“Tri mesece sem priprt in niti dobro ne vem, zakaj. Ko sem lani v domači vasi blizu Varaždina ostal brez službe in denarja, sem si prek prijateljevega znanca izposodil tisoč evrov. Ker mu dolga nisem mogel odplačati, je od mene zahteval, naj se odpeljem v Slovenijo in namesto njega podpišem določene dokumente,” se je včeraj na ljubljanskem sodišču zagovarjal 20-letni Hrvat Alen Mrkaljević.

Podpisan kot direktor
Mrkaljeviću skupaj z 32-letnim domnevnim pajdašem Mitjo Sušnikom sodijo, ker naj bi s poslovno goljufijo od junija do septembra slovenske podjetnike oškodovala za okoli 560 tisoč evrov.

Obtožena naj bi najprej za okoli 15 tisoč evrov kupila dve ljubljanski podjetji Balah in Roben, ki naj bi ju uradno kot direktor vodil Mrkaljević. Na največjih slovenskih bankah pa naj bi s pomočjo še neznanih pajdašev s ponarejenimi sodnimi sklepi terjala domnevni dolg od podjetij, s katerimi naj bi poslovala. “Enkrat smo šli do notarja, drugič na nek drug urad, aretirali pa so me na banki, ko smo želeli dvigniti nekaj denarja,” se je še zagovarjal Mrkaljević.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.