Za platane že začetek slab

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Kongresni trg. MOL se s stroko še odloča, kako bo poskrbela za slabo drevje.
Oglej si celoten članek

Platane na Kongresnem trgu, ki so v slabem stanju, bodo morale pred zamenjavo počakati na odločitev pristojnih zavodov, strokovnjakov in občine, so povedali na Mestni občini Ljubljana (MOL). Kdaj predvidoma bodo odločili, kaj bodo z drevesi naredili, na občini še ne vedo, prav tako še ni znano, s čim bodo platane zamenjali in kolikšni bodo stroški.

Pomanjkljivo vzdrževanje
“Strokovna mnenja so, da je drevje v slabem stanju zaradi pomanjkanja vzdrževanja v zgodnjih letih rasti,” so o vzrokih za verjetno odstranitev dejali na MOL. Po njihovih besedah so drevesa pozneje napadli škodljivci, svoje pa je naredila tudi gradnja garažne hiše pod Kongresnim trgom. “Vendar to na 70 let stara drevesa ni vplivala bistveno,” so ob tem dodali v mestni službi za razvojne projekte in investicije.

Na vprašanje, zakaj platan v slabem stanju niso zamenjali že med obnovo parka Zvezda in gradnjo garaže, so na MOL odgovorili, da so stanje vseh dreves spremljali pred začetkom del in med njimi. “Prav tako so bile pregledane platane, ki jih je bilo treba odstraniti zaradi obnove rimskega vodnjaka in gradnje garažne hiše. Na teh platanah je bilo ugotovljeno stanje in predvideni ukrepi za dodatno zaščito preostalih platan,” so sporočili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • jst
    18:43 15. Julij 2011.

    Ko se bo pa na kakšnega pešca veja podrla bo pa kdo kriv? Sam tok za razmislek danes ste to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.