Za pol leta bodo cesto popolnoma zaprli

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Maja bodo začeli graditi nadomestni nadvoz čez železniško progo pri Ravbarkomandi.
Oglej si celoten članek

Zaradi dotrajanosti in neustreznosti svetlega profila železniške proge je na cesti med Postojno in Rakovim Škocjanom pri Ravbarkomandi načrtovana odstranitev in izgradnja novega nadvoza. Skoraj 850.000 evrov vredna dela, ki se bodo začela maja, bodo predvidoma prinesla šestmesečno popolno zaporo ceste, so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo.

Gradnja nadomestnega nadvoza čez železniško progo pri Ravbarkomandi je predvidena na razdalji 120 metrov, dela pa bo opravilo podjetje Rafael gradbena dejavnost. Pogodbena vrednost gradbenih del po navedbah direkcije znaša 839.044,43 evra, so za STA dodatno pojasnili na direkciji.

Nov nadvoz je zasnovan kot armirano betonska ločna konstrukcija preko enega polja, ki je temeljena na krajnih straneh v skalno osnovo, so navedli.

Po načrtih bo popolna zapora vzpostavljena v maju, točen datum zaprtja ceste pa še ni znan.

Obvozi bodo urejeni po državnih in občinskih cestah na relaciji Postojna-Unec-Planina in obratno, so zapisali in dodali, da bodo o podrobnostih glede obvozov in sami zapori javnost sproti obveščali, pri čemer se že zdaj vsem voznikom zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.