Slovenija
23758 ogledov

Za pol leta bodo cesto popolnoma zaprli

zapora ceste Saša Despot
Maja bodo začeli graditi nadomestni nadvoz čez železniško progo pri Ravbarkomandi.

Zaradi dotrajanosti in neustreznosti svetlega profila železniške proge je na cesti med Postojno in Rakovim Škocjanom pri Ravbarkomandi načrtovana odstranitev in izgradnja novega nadvoza. Skoraj 850.000 evrov vredna dela, ki se bodo začela maja, bodo predvidoma prinesla šestmesečno popolno zaporo ceste, so sporočili z Direkcije RS za infrastrukturo.

Gradnja nadomestnega nadvoza čez železniško progo pri Ravbarkomandi je predvidena na razdalji 120 metrov, dela pa bo opravilo podjetje Rafael gradbena dejavnost. Pogodbena vrednost gradbenih del po navedbah direkcije znaša 839.044,43 evra, so za STA dodatno pojasnili na direkciji.

Nov nadvoz je zasnovan kot armirano betonska ločna konstrukcija preko enega polja, ki je temeljena na krajnih straneh v skalno osnovo, so navedli.

Po načrtih bo popolna zapora vzpostavljena v maju, točen datum zaprtja ceste pa še ni znan.

Obvozi bodo urejeni po državnih in občinskih cestah na relaciji Postojna-Unec-Planina in obratno, so zapisali in dodali, da bodo o podrobnostih glede obvozov in sami zapori javnost sproti obveščali, pri čemer se že zdaj vsem voznikom zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.