"Za polom ni kriv Stres"

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Mariborska nadškofija: Odločitve so sprejemala in izvrševala poslovodstva družb.
Oglej si celoten članek

Mariborska nadškofija je zanikala, da je za njen finančni polom kriv škof Anton Stres, kot je navajal Dnevnik. V sporočilu, ki so ga poslali, so zapisali, da so v mariborski nadškofiji vse ključne poslovne odločitve s finančnimi posledicami za nadškofijo predlagala, sprejela in izvrševala poslovodstva gospodarskih družb.

„Potekajoči stečajni ter morebitni odškodninski in kazenski postopki bodo pokazali, če je v fazi izvedbe posameznih pogodb in sklepov ob tem morda prišlo do nepravilnosti, oškodovanj in kaznivih dejanj,” so še dodali v mariborski nadškofiji.

V skladu s kanonskim pravom pa odgovorne osebe preiskuje tudi Sveti sedež, ki je v ta namen opravil obširno vizitacijo in ustanovil komisijo z nalogo pomagati ugotoviti odgovornost posameznih oseb in morebitno prekoračitev pristojnosti in storitev kaznivih dejanj ali drugih kršitev določb prava Katoliške cerkve.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:37 2. Oktober 2012.

    za polom je po izjavi Stresa pred časom kriva Udbomafija ki je menda prisilila vodilne v mariborski nadškofiji da so …

  • 09:42 2. Oktober 2012.

    Kaj je sedaj z rezultati z testom očetovstva pri Rodetu ? Nekam dolgo to traja. Kje je sedaj uni podkupljenec …

  • 23:44 1. Oktober 2012.

    Delo nadzornega sveta družbe ste pa dali Bogu. Prokleti škrtaši , dal bi ga tudi Alahu sam , da ne …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.