Slovenija
30 ogledov

"Za polom ni kriv Stres"

Anton Stres Dejan Mijović
Mariborska nadškofija: Odločitve so sprejemala in izvrševala poslovodstva družb.

Mariborska nadškofija je zanikala, da je za njen finančni polom kriv škof Anton Stres, kot je navajal Dnevnik. V sporočilu, ki so ga poslali, so zapisali, da so v mariborski nadškofiji vse ključne poslovne odločitve s finančnimi posledicami za nadškofijo predlagala, sprejela in izvrševala poslovodstva gospodarskih družb.

„Potekajoči stečajni ter morebitni odškodninski in kazenski postopki bodo pokazali, če je v fazi izvedbe posameznih pogodb in sklepov ob tem morda prišlo do nepravilnosti, oškodovanj in kaznivih dejanj,” so še dodali v mariborski nadškofiji.

V skladu s kanonskim pravom pa odgovorne osebe preiskuje tudi Sveti sedež, ki je v ta namen opravil obširno vizitacijo in ustanovil komisijo z nalogo pomagati ugotoviti odgovornost posameznih oseb in morebitno prekoračitev pristojnosti in storitev kaznivih dejanj ali drugih kršitev določb prava Katoliške cerkve.

Komentarjev 3
  • la-cucaracha 10:37 02.oktober 2012.

    za polom je po izjavi Stresa pred časom kriva Udbomafija ki je menda prisilila vodilne v mariborski nadškofiji da so jemali kredite

  • mirko 09:42 02.oktober 2012.

    Kaj je sedaj z rezultati z testom očetovstva pri Rodetu ? Nekam dolgo to traja. Kje je sedaj uni podkupljenec iz Dubaja. Ali je že sploh dal svojo slino za test ? Rode jo je že dal pred dobrim tednom. ...prikaži večm. Test pa naj bi trajal kake tri dni.

  • Žurnalček 23:44 01.oktober 2012.

    Delo nadzornega sveta družbe ste pa dali Bogu. Prokleti škrtaši , dal bi ga tudi Alahu sam , da ne blo treba nč plačat. Bolš da ste tih, špatrite se za Rodetovo oplojevanje in razmnoževanje na brezspolen način. Saj to ...prikaži več poznate že od leta 00, ko je una služkinja moža nategnila, da je po luft noter padel !