Za pomoč na vrh stolpnice

Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up Foto: Saša Despot step up
Športni navdušenci so premagovali 459 stopnic do vrha najvišje zgradbe v državi. Nekateri celo večkrat.
Oglej si celoten članek

Tekaški navdušenci, kolesarji, pohodniki in drugi posamezniki željni adrenalina so se v dobrodelne namene podali na vrh najvišje stavbe v državi. V ljubljanskem BTC je namreč potekal tek po stopnicah na vrh Kristalne palači. Tekmovalci so se spopadali z 89 metri višine, 20 nadstropji in 459 stopnicami. Zmagovalka in zmagovalec v ekstremni kategoriji bosta za eno leto postala kraljica in kralj Kristalne palače.

Tekmovalci so se spopadali v dveh glavnih kategorijah. V lažji so morali  "le" enkrat osvojiti vrh Kristalne palača, v ekstremni pa celo trikrat, kar znese skupaj 1377 stopnic.

Tekmovale pa so tudi ekipe, pri čemer so si morali med tekom po stopnicah trije tekmovalci predajati štafeto, vsi pa so morali priti na vrh Kristalne palače.

S posebno dobrodelno licitacijo športnih rekvizitov so organizatorji zbirali sredstva za pomoč posameznikom s poškodbo hrbtenjače.

Podobne športne prireditve že nekaj let zapored potekajo v številnih evropskih in svetovnih prestolnicah, zato si organizatorji želijo, da tudi v Sloveniji dogodek ne poteka prvič in zadnjič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.