Slovenija
19 ogledov

Za pomoč na vrh stolpnice

step up
1/10
Saša Despot
Športni navdušenci so premagovali 459 stopnic do vrha najvišje zgradbe v državi. Nekateri celo večkrat.

Tekaški navdušenci, kolesarji, pohodniki in drugi posamezniki željni adrenalina so se v dobrodelne namene podali na vrh najvišje stavbe v državi. V ljubljanskem BTC je namreč potekal tek po stopnicah na vrh Kristalne palači. Tekmovalci so se spopadali z 89 metri višine, 20 nadstropji in 459 stopnicami. Zmagovalka in zmagovalec v ekstremni kategoriji bosta za eno leto postala kraljica in kralj Kristalne palače.

Tekmovalci so se spopadali v dveh glavnih kategorijah. V lažji so morali  "le" enkrat osvojiti vrh Kristalne palača, v ekstremni pa celo trikrat, kar znese skupaj 1377 stopnic.

Tekmovale pa so tudi ekipe, pri čemer so si morali med tekom po stopnicah trije tekmovalci predajati štafeto, vsi pa so morali priti na vrh Kristalne palače.

S posebno dobrodelno licitacijo športnih rekvizitov so organizatorji zbirali sredstva za pomoč posameznikom s poškodbo hrbtenjače.

Podobne športne prireditve že nekaj let zapored potekajo v številnih evropskih in svetovnih prestolnicah, zato si organizatorji želijo, da tudi v Sloveniji dogodek ne poteka prvič in zadnjič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.