Za potrebe varnosti postavili tudi bale sena

Foto: Saša Despot Maribor, deaktivacija bombe, policija, gasilci Foto: Saša Despot Maribor, deaktivacija bombe, policija, gasilci Foto: Saša Despot Maribor, deaktivacija bombe, policija, gasilci Foto: Saša Despot Bale v Mariboru Foto: Saša Despot Bale v Mariboru
Današnja deaktivacija prve letalske bombe je minila brez posebnosti, za dodatno varnost so poskrbele tudi bale sena.
Oglej si celoten članek

"Za potrebe varnosti v Mariboru, pokupili vse bale v Dupleku," je na svojem Facebook profilu zapisal bivši mariborski župan Franc Kangler. Stran proti Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor so namreč dodatno zavarovali z balami sena, ki so jih sodeč po pisanju Kanglerja dobili v Dupleku.

"Hahaha zdaj pa je dober Duplek in njihove bale, katere bodo naložene ob detonaciji letalske bombe," je še zapisal.

xxx

Evakuirali bodo tisoč ljudi

Mariborčane sicer v nedeljo čaka še ena deaktivacija, ko bodo morali odstraniti še drugo bombo, ki so jo našli med gradbenimi deli na železniški progi pri železniškem mostu. Ta deaktivacija bo še zahtevnejša, saj je bomba dvakrat težja od današnje. Evakuirati bo potrebno okoli tisoč ljudi, še vsaj enkrat toliko jih bo moralo ostati v stanovanjih.

V nedeljo bodo morali bombo pred deaktivacijo tudi premakniti nekoliko nižje po železniškem zasipu, saj bi bila sicer potrebna širša evakuacija. 

Evakuacija Bomba deaktivirana, sirena označila konec nevarnosti

Kot smo pisali, so strokovnjaki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi danes v Mariboru uspešno deaktivirali prvo od dveh nedavno najdenih letalskih bomb iz druge svetovne vojne. Gre za 250-kilogramsko bombo, najdeno na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark.

Foto: Saša Despot Deaktivacija bombe, Maribor

Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, so iz štaba civilne zaščite potrdili, da so usposobljeni pirotehniki uspeli odviti oba vžigalnika, tako da je bomba onesposobljena in ne predstavlja več nevarnosti.

anja.scuka@zurnal24.si
 


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:36 31. Oktober 2019.

    Stari Mariborčani bi se morali vprašat zakaj tu gradi Lidl, ko pa je nekoč že bilo načrtovano pokritje dvopasovnice in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.