Slovenija > Črna kronika
3118 ogledov

Za potrebe varnosti postavili tudi bale sena

Bale v Mariboru
1/5
Saša Despot
Današnja deaktivacija prve letalske bombe je minila brez posebnosti, za dodatno varnost so poskrbele tudi bale sena.

"Za potrebe varnosti v Mariboru, pokupili vse bale v Dupleku," je na svojem Facebook profilu zapisal bivši mariborski župan Franc Kangler. Stran proti Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor so namreč dodatno zavarovali z balami sena, ki so jih sodeč po pisanju Kanglerja dobili v Dupleku.

"Hahaha zdaj pa je dober Duplek in njihove bale, katere bodo naložene ob detonaciji letalske bombe," je še zapisal.

Evakuirali bodo tisoč ljudi

Mariborčane sicer v nedeljo čaka še ena deaktivacija, ko bodo morali odstraniti še drugo bombo, ki so jo našli med gradbenimi deli na železniški progi pri železniškem mostu. Ta deaktivacija bo še zahtevnejša, saj je bomba dvakrat težja od današnje. Evakuirati bo potrebno okoli tisoč ljudi, še vsaj enkrat toliko jih bo moralo ostati v stanovanjih.

V nedeljo bodo morali bombo pred deaktivacijo tudi premakniti nekoliko nižje po železniškem zasipu, saj bi bila sicer potrebna širša evakuacija. 

Deaktivacija bombe, Maribor Evakuacija Slovenija Bomba deaktivirana, sirena označila konec nevarnosti

Kot smo pisali, so strokovnjaki državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi danes v Mariboru uspešno deaktivirali prvo od dveh nedavno najdenih letalskih bomb iz druge svetovne vojne. Gre za 250-kilogramsko bombo, najdeno na gradbišču pri nakupovalnem središču Europark.

Deaktivacija bombe, Maribor | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Kot je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, so iz štaba civilne zaščite potrdili, da so usposobljeni pirotehniki uspeli odviti oba vžigalnika, tako da je bomba onesposobljena in ne predstavlja več nevarnosti.

anja.scuka@zurnal24.si
 


 

Komentarjev 1
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:36 31.oktober 2019.

    Stari Mariborčani bi se morali vprašat zakaj tu gradi Lidl, ko pa je nekoč že bilo načrtovano pokritje dvopasovnice in prostor za širitev bolnice. Sedaj pa bo zgleda bolnica večno stlačena na tisto malo betonsko površino brez kakršnegakoli zelenja ali ...prikaži več možnosti prostorske širitve. Super za bolnike in starajočo populacijo ne?