Za rešitev ni posluha

Foto: Žurnal24 Če ne bo več naročil, bo na cesti še dodatnih 83 delavcev.
˝Naročila še vedno upadajo. Pričakujemo, da se bo to dogajalo tudi v prihodnje,˝ je pojasnil na sestanku z zaposlenimi Rajko Šrimpf, likvidacijski upravitelj podjetja MTT tekstil iz Maribora.
Oglej si celoten članek
Kot smo že poročali, bodo v podjetju, kjer je trenutno zaposlenih še 172 delavcev, kmalu odpustili 88 delavcev. ˝Obvestilo o nameravani odpovedi pogodbe o zaposlitvi je do zdaj prejelo 88 zaposlenih delavcev. Ker upravitelj ne vidi, da bi mu pomagala država, bo obvestil zavod za zaposlovanje o nameravani odpovedi pogodbe o zaposlitvi še za preostalih 83 delavcev. V kolikor pa bi se uspelo zadržati delo na žakardih in v pralnici, bi lahko delo zadržalo približno od 60 do 80 ljudi,˝ je za Žurnal24 pojasnila Breda Črnčec, sindikalna sekretarka območne enote Stupi Podravje.

Prodali bodo stroje

Delavce je Šrimpf seznanil, da za rešitev podjetja ni posluha. ˝Sredstva za poplačilo terjatev upnikom bo likvidacijski upravitelj med drugim iskal tudi v odprodaji strojev, katere v podjetju ne potrebujejo več. Če pa terjatve ne bodo poplačane, bodo člani svobodnega sindikata vložili tožbe prek brezplačne pravne službe,˝ je še pojasnila Črnčeva. Delavci si obetajo še terjatve z naslova neizplačanega dela regresa za letni dopust za lansko leto, del regresa za leto 2009, obresti zaradi zamujenih izplačil plač, odpravnino in izplačane nadure.

Črni april
Ob 172 zaposlenih bo 6. aprila letos prejelo odpovedi pogodbe o zaposlitvi 39 delavcev. Teden pozneje pa še 49 zaposlenih. ˝V aprilu bo na zavodu končalo veliko delavcev iz tekstilne dejavnosti,˝ pravi Črnčeva.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.