Slovenija
12 ogledov

Za rešitev ni posluha

Če ne bo več naročil, bo na cesti še dodatnih 83 delavcev. Žurnal24 main
˝Naročila še vedno upadajo. Pričakujemo, da se bo to dogajalo tudi v prihodnje,˝ je pojasnil na sestanku z zaposlenimi Rajko Šrimpf, likvidacijski upravitelj podjetja MTT tekstil iz Maribora.
Kot smo že poročali, bodo v podjetju, kjer je trenutno zaposlenih še 172 delavcev, kmalu odpustili 88 delavcev. ˝Obvestilo o nameravani odpovedi pogodbe o zaposlitvi je do zdaj prejelo 88 zaposlenih delavcev. Ker upravitelj ne vidi, da bi mu pomagala država, bo obvestil zavod za zaposlovanje o nameravani odpovedi pogodbe o zaposlitvi še za preostalih 83 delavcev. V kolikor pa bi se uspelo zadržati delo na žakardih in v pralnici, bi lahko delo zadržalo približno od 60 do 80 ljudi,˝ je za Žurnal24 pojasnila Breda Črnčec, sindikalna sekretarka območne enote Stupi Podravje.

Prodali bodo stroje

Delavce je Šrimpf seznanil, da za rešitev podjetja ni posluha. ˝Sredstva za poplačilo terjatev upnikom bo likvidacijski upravitelj med drugim iskal tudi v odprodaji strojev, katere v podjetju ne potrebujejo več. Če pa terjatve ne bodo poplačane, bodo člani svobodnega sindikata vložili tožbe prek brezplačne pravne službe,˝ je še pojasnila Črnčeva. Delavci si obetajo še terjatve z naslova neizplačanega dela regresa za letni dopust za lansko leto, del regresa za leto 2009, obresti zaradi zamujenih izplačil plač, odpravnino in izplačane nadure.

Črni april
Ob 172 zaposlenih bo 6. aprila letos prejelo odpovedi pogodbe o zaposlitvi 39 delavcev. Teden pozneje pa še 49 zaposlenih. ˝V aprilu bo na zavodu končalo veliko delavcev iz tekstilne dejavnosti,˝ pravi Črnčeva.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.