Za šefico ministrstva bi? Kje so pa kompetence?

Foto: mediaspeed
Foto: mediaspeed
V opozicijski ZL so kritični do kandidatke SD za obrambno ministrico Andreje Katič, saj ta po njihovem mnenju nima kompetenc s tega področja. V SDS bodo z odzivi kot doslej v podobnih primerih počakali na kandidatkino predstavitev. Na zaslišanje pred pristojnim odborom DZ čakajo tudi v NSi, prav tako izbire SD za zdaj ne komentirajo v ZaAB.
Oglej si celoten članek

Poslanec ZL Matej T. Vatovec izpostavlja, da Andreja Katič, sicer poslanka SD, ni članica parlamentarnega odbora za obrambo in tudi nima kompetenc s tega področja. Izjavo Dejana Židana, da je Katičeva dobra političarka, Vatovec razume kot dejstvo, da se v koaliciji ukvarjajo predvsem s tem, kako ohraniti koalicijski mir, namesto da bi izbirali kandidate, ki bodo na najprimernejši način vodili resor in omogočili, da začne vlada delati normalno.

Špekulacije, da utegne stolček Katičeve, ki je sedaj tudi podpredsednica DZ, zasesti nekdanji minister za obrambo Janko Veber, ki ga je DZ na Cerarjev predlog razrešil, pa Vatovec ocenjuje kot absurdne.

Zavzemala se bo za varnost

Da stranka SD za novo ministrico za obrambo predlaga poslanko in podpredsednico DZ Andrejo Katič, je po srečanju s predsednikom vlade Mirom Cerarjem pojasnil predsednik SD Dejan Židan. Po Židanovih besedah je Cerar predlog sprejel, kandidaturo pa naj bi v DZ vložil prihodnji teden.

Kot je po koalicijskem vrhu pojasnila vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer, morajo v poslanski skupini o kandidatki SD za obrambno ministrico še razpravljati, a sama ne vidi razloga, da je ne bi podprli.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je medtem že napovedal, da bodo v DeSUS kandidatko SD podprli.

Katičeva je sicer v izjavi za medije pojasnila, da bo o vsebini svojega delovanja več povedala na zaslišanju v parlamentu. Napovedala pa je, da se bo zavzemala za to, da Slovenija še naprej ostane ena izmed najbolj varnih držav na svetu ter da se nadaljuje politika krepitve obrambe, predvsem pa krepitve zaščite in reševanja ter pomoči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • mph
    18:50 24. April 2015.

    Kaj tukaj ni jasno ali kje spet vidiš neke strahove: "Poslanec ZL Matej T. Vatovec izpostavlja, da Andreja Katič, sicer …

  • 19:19 22. April 2015.

    Kaj ima Erjavec kakšne kompetence !!! Važno , da si naš in , da plavaš s tokom in drugega ne …

  • 14:29 22. April 2015.

    Ja, verjetno bi bila za ZL bolj kompetentna Violeta Tomič.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.