Slovenija
158 ogledov

Za šefico ministrstva bi? Kje so pa kompetence?

Andreja Katič mediaspeed
V opozicijski ZL so kritični do kandidatke SD za obrambno ministrico Andreje Katič, saj ta po njihovem mnenju nima kompetenc s tega področja. V SDS bodo z odzivi kot doslej v podobnih primerih počakali na kandidatkino predstavitev. Na zaslišanje pred pristojnim odborom DZ čakajo tudi v NSi, prav tako izbire SD za zdaj ne komentirajo v ZaAB.

Poslanec ZL Matej T. Vatovec izpostavlja, da Andreja Katič, sicer poslanka SD, ni članica parlamentarnega odbora za obrambo in tudi nima kompetenc s tega področja. Izjavo Dejana Židana, da je Katičeva dobra političarka, Vatovec razume kot dejstvo, da se v koaliciji ukvarjajo predvsem s tem, kako ohraniti koalicijski mir, namesto da bi izbirali kandidate, ki bodo na najprimernejši način vodili resor in omogočili, da začne vlada delati normalno.

Špekulacije, da utegne stolček Katičeve, ki je sedaj tudi podpredsednica DZ, zasesti nekdanji minister za obrambo Janko Veber, ki ga je DZ na Cerarjev predlog razrešil, pa Vatovec ocenjuje kot absurdne.

Zavzemala se bo za varnost

Da stranka SD za novo ministrico za obrambo predlaga poslanko in podpredsednico DZ Andrejo Katič, je po srečanju s predsednikom vlade Mirom Cerarjem pojasnil predsednik SD Dejan Židan. Po Židanovih besedah je Cerar predlog sprejel, kandidaturo pa naj bi v DZ vložil prihodnji teden.

Kot je po koalicijskem vrhu pojasnila vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer, morajo v poslanski skupini o kandidatki SD za obrambno ministrico še razpravljati, a sama ne vidi razloga, da je ne bi podprli.

Predsednik DeSUS Karl Erjavec je medtem že napovedal, da bodo v DeSUS kandidatko SD podprli.

Katičeva je sicer v izjavi za medije pojasnila, da bo o vsebini svojega delovanja več povedala na zaslišanju v parlamentu. Napovedala pa je, da se bo zavzemala za to, da Slovenija še naprej ostane ena izmed najbolj varnih držav na svetu ter da se nadaljuje politika krepitve obrambe, predvsem pa krepitve zaščite in reševanja ter pomoči.

Komentarjev 13
  • mph 18:50 24.april 2015.

    Kaj tukaj ni jasno ali kje spet vidiš neke strahove: "Poslanec ZL Matej T. Vatovec izpostavlja, da Andreja Katič, sicer poslanka SD, ni članica parlamentarnega odbora za obrambo in tudi nima kompetenc s tega področja.". Preprosto je povedal bistveno, nima ...prikaži več nobenih izkušenj ne kompetenc na področju obrambe. Kaj je tukaj težko razumet? Janši, ko je bil minister za obrambo vsaj tega ni bilo možno očitat, ker je bil tudi po izobrazbi obramboslovec. Pustimo zdaj črni trg z orožjem in ostalo. Govorimo o pomanjkanju kompetenc. Potem lahko ministrstvo za obrambo vodi tudi ne vem, en kuhar, biokemik, .... Ker si pač tega želi.

  • KLOBO 19:19 22.april 2015.

    Kaj ima Erjavec kakšne kompetence !!! Važno , da si naš in , da plavaš s tokom in drugega ne rabiš, dobro je tudi, da si napravil kakšen faks, pa čeprav si ga prespal, diplomo pa ti je napravil profesionalec ...prikaži večc za 500 €. Kot že rečeno naš večni klovn je bil že vse, bil je že Sekretar na pravosodnem ministrstvu, obrambni minister, okoljski, zunanji , le predsednik pogrebnega zavoda Kranj še ni bil, pa dobro shaja !! Če bi mu pa IQ izmeril, je pa na nivoju sobne temperature !!

  • Kranjica 14:29 22.april 2015.

    Ja, verjetno bi bila za ZL bolj kompetentna Violeta Tomič.