Za Slovenijo že drug opomin

Foto: Žurnal24
Evropska komisija zahteva posodobitev slovenske zakonodaje in uskladitev z evropskimi pravnimi akti. Če tega tudi po tem opominu ne bomo storili, nas verjetno čaka še en postopek na Sodišču EU.
Oglej si celoten članek

Slovenija mora posodobiti zakonodajo o kemikalijah ter jo uskladiti z evropskimi pravili o razvrščanju, označevanju in pakiranju snovi in zmesi. Načrte za upravljanje evropskih povodij, katere je potrebno uskladiti z evropsko zakonodajo, bi morala sprejeti že 22. decembra 2009.

Že aprila bi moralo biti vse urejeno
To je za Slovenijo že drugi opomin; poleg nje ga je prejelo še pet držav. Če v dveh mesecih ne bodo podale ustreznega odgovora, lahko komisija zadevo preda Sodišču EU. Po načrtih bi sicer države morale predpise za uskladitev z novo direktivo sprejeti najkasneje do 1. aprila tega leta.

Evropska direktiva o razvrščanju, označevanju in pakiranju snovi ter zmesi spreminja več drugih direktiv z določbami o kemikalijah in vpliva na zakonodajo o kozmetiki, igračah, barvah, lakih, proizvodih za ličenje vozil, vozilih ter električni in elektronski opremi. Cilj teh evropskih sprememb je pomagati k boljši zaščiti okolja in zdravju ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.