Slovenija
21 ogledov

Za Slovenijo že drug opomin

Žurnal24 main
Evropska komisija zahteva posodobitev slovenske zakonodaje in uskladitev z evropskimi pravnimi akti. Če tega tudi po tem opominu ne bomo storili, nas verjetno čaka še en postopek na Sodišču EU.

Slovenija mora posodobiti zakonodajo o kemikalijah ter jo uskladiti z evropskimi pravili o razvrščanju, označevanju in pakiranju snovi in zmesi. Načrte za upravljanje evropskih povodij, katere je potrebno uskladiti z evropsko zakonodajo, bi morala sprejeti že 22. decembra 2009.

Že aprila bi moralo biti vse urejeno
To je za Slovenijo že drugi opomin; poleg nje ga je prejelo še pet držav. Če v dveh mesecih ne bodo podale ustreznega odgovora, lahko komisija zadevo preda Sodišču EU. Po načrtih bi sicer države morale predpise za uskladitev z novo direktivo sprejeti najkasneje do 1. aprila tega leta.

Evropska direktiva o razvrščanju, označevanju in pakiranju snovi ter zmesi spreminja več drugih direktiv z določbami o kemikalijah in vpliva na zakonodajo o kozmetiki, igračah, barvah, lakih, proizvodih za ličenje vozil, vozilih ter električni in elektronski opremi. Cilj teh evropskih sprememb je pomagati k boljši zaščiti okolja in zdravju ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.