Za smrt Lenarta Krevsa šest let in sedem mesecev zapora

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Dobri dve leti sta minili od smrti 18-letnega Novomeščana, ki je umrl zaradi pijanega in zadrogiranega voznika. Sodišče povzročitelja pošilja v zapor.
Oglej si celoten članek

Novomeško sodišče je včeraj sprejelo odločitev po dolgotrajnem in – predvsem za domače pokojnega 18-letnega fanta – mukotrpnem sojenju. Povzročitelja nesreče, v kateri je konec aprila pred dvema letoma takorekoč pred domačim pragom umrl Lenart Krevs, sodišče za šest let in sedem mesecev pošilja v zapor.

Sodni izvedenec je sodišču predstavil svoje ugotovitve glede povzročitelja nesreče, 40-letnega Zlatka Zagorca, za katerega meni, da je bil popolnoma nesposoben za vožnjo, vendar hkrati poudaril, da njegova prištevnost ni bila okrnjena. Analize so sicer pokazale, da je imel v krvi najmanj 1,07 g/kg alkohola, v urinu pa najmanj 1,59 g/kg, poleg tega so v njegovem urinu zaznali sledi kokaina.

Plesal na maturantskem plesu, teden zatem umrl

Povzročitelj nesreče je vozil športnega terenca BMW X6, na Ljubljanski cesti v Novem mestu sekal ovinek in pri tem zadel v nesrečnega fanta, ki je vozil motor skuter. Soboto pred nesrečo je še plesal na svojem maturantskem plesu, na svoji zadnji vožnji do doma pa se je vračal s sestanka s prijatelji, s katerimi se je dogovarjal za prvomajski izlet na morje.

Nesreča pred dvema letoma je odmevala po Dolenjskem; povzročitelja Zagorca Novomeščani poznajo kot direktorja nekdanjega podjetja VIP Media, ki je včasih izdajal revijo Samaritan. 

Sodba še ni pravnomočna; zoper njo se lahko pritoži tako zagovornik obdolženega kot tožilstvo. Slednje je namreč predlagalo 8 let zapora, odvetnik povzročitelja nesreče pa je predlagal pogojno obsodbo ali največ 18 mesecev zapora, s tem da bi mu sodišče omogočilo vikend zapor ali družbeno koristno delo. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.