Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Za smrt Lenarta Krevsa šest let in sedem mesecev zapora

ustavno sodisce kladivo Anže Petkovšek
Dobri dve leti sta minili od smrti 18-letnega Novomeščana, ki je umrl zaradi pijanega in zadrogiranega voznika. Sodišče povzročitelja pošilja v zapor.

Novomeško sodišče je včeraj sprejelo odločitev po dolgotrajnem in – predvsem za domače pokojnega 18-letnega fanta – mukotrpnem sojenju. Povzročitelja nesreče, v kateri je konec aprila pred dvema letoma takorekoč pred domačim pragom umrl Lenart Krevs, sodišče za šest let in sedem mesecev pošilja v zapor.

Sodni izvedenec je sodišču predstavil svoje ugotovitve glede povzročitelja nesreče, 40-letnega Zlatka Zagorca, za katerega meni, da je bil popolnoma nesposoben za vožnjo, vendar hkrati poudaril, da njegova prištevnost ni bila okrnjena. Analize so sicer pokazale, da je imel v krvi najmanj 1,07 g/kg alkohola, v urinu pa najmanj 1,59 g/kg, poleg tega so v njegovem urinu zaznali sledi kokaina.

Plesal na maturantskem plesu, teden zatem umrl

Povzročitelj nesreče je vozil športnega terenca BMW X6, na Ljubljanski cesti v Novem mestu sekal ovinek in pri tem zadel v nesrečnega fanta, ki je vozil motor skuter. Soboto pred nesrečo je še plesal na svojem maturantskem plesu, na svoji zadnji vožnji do doma pa se je vračal s sestanka s prijatelji, s katerimi se je dogovarjal za prvomajski izlet na morje.

Nesreča pred dvema letoma je odmevala po Dolenjskem; povzročitelja Zagorca Novomeščani poznajo kot direktorja nekdanjega podjetja VIP Media, ki je včasih izdajal revijo Samaritan. 

Sodba še ni pravnomočna; zoper njo se lahko pritoži tako zagovornik obdolženega kot tožilstvo. Slednje je namreč predlagalo 8 let zapora, odvetnik povzročitelja nesreče pa je predlagal pogojno obsodbo ali največ 18 mesecev zapora, s tem da bi mu sodišče omogočilo vikend zapor ali družbeno koristno delo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.