Za stanovanje se do prihodnjega leta lahko obrišete pod nosom

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prvi razpis z neprofitno najemnino mladim do 29. leta starosti bo objavljen šele konec leta. Prav tako nov razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj.
Oglej si celoten članek

Mestna občina Ljubljana je na svoji spletni strani objavila informacije o predvidenih javnih razpisih Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana v letu 2016. 

Deljeno lastništvo in rentni odkup

Foto: Saša Despot mladi Kot je razvidno iz obvestila, bodo v prvem trimesečju leta objavili razpis za nakup stanovanj občanov po modelu deljenega lastništva po principu javno zasebnega partnerstva ter za rentni odkup. 

Prvi razpis je namenjen občanom, ki z lastnimi privarčevanimi sredstvi ne bodo zmogli kupiti primernega stanovanja za svoje gospodinjstvo, zato jim bo omogočeno deljeno lastništvo v razmerju 60 odstotkov sredstev prosilca ter 40 odstotkov sredstev JSS MOL. 

Rentni odkup je namenjen starostnikom, od katerih bodo odkupovali stanovanja in jim s tem omogočili dosmrtno rento ob hkratni odplačani služnosti stanovanja. 

Neprofitna stanovanja na vrsti konec leta

Prvi javni razpis za dodelitev stanovanj z neprofirno najemnino mladim do 29. leta starosti bo objavljen konec leta 2016. 

Prav tako za konec leta je predvidena tudi objava 17. javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.

Obenem ostaja odprt četrti javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.