Slovenija
102 ogledov

Za stanovanje se do prihodnjega leta lahko obrišete pod nosom

bloki Saša Despot
Prvi razpis z neprofitno najemnino mladim do 29. leta starosti bo objavljen šele konec leta. Prav tako nov razpis za dodelitev neprofitnih stanovanj.

Mestna občina Ljubljana je na svoji spletni strani objavila informacije o predvidenih javnih razpisih Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Ljubljana v letu 2016. 

Deljeno lastništvo in rentni odkup

mladi | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Kot je razvidno iz obvestila, bodo v prvem trimesečju leta objavili razpis za nakup stanovanj občanov po modelu deljenega lastništva po principu javno zasebnega partnerstva ter za rentni odkup. 

Prvi razpis je namenjen občanom, ki z lastnimi privarčevanimi sredstvi ne bodo zmogli kupiti primernega stanovanja za svoje gospodinjstvo, zato jim bo omogočeno deljeno lastništvo v razmerju 60 odstotkov sredstev prosilca ter 40 odstotkov sredstev JSS MOL. 

Rentni odkup je namenjen starostnikom, od katerih bodo odkupovali stanovanja in jim s tem omogočili dosmrtno rento ob hkratni odplačani služnosti stanovanja. 

Neprofitna stanovanja na vrsti konec leta

Prvi javni razpis za dodelitev stanovanj z neprofirno najemnino mladim do 29. leta starosti bo objavljen konec leta 2016. 

Prav tako za konec leta je predvidena tudi objava 17. javnega razpisa za dodelitev neprofitnih stanovanj v najem.

Obenem ostaja odprt četrti javni razpis za oddajo oskrbovanih stanovanj v najem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.