Za starejše, ki želijo delati

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Posredovanje dela. S 1. julijem "študentski servis" za upokojence.
Oglej si celoten članek

Upokojenci, ki bi še radi občasno delali, bodo od 1. julija lahko poklicali na brezplačno telefonsko številko 080 1010, kjer jih bodo povezali z delodajalcem. V mrežo, imenovano Matija dela, se bo lahko brezplačno vključil vsak starejši.

"Upokojenec, ki želi delati, pove, kaj zna ter koliko in kje lahko dela, na drugi strani pa delodajalec pove, kakšno vrsto dela si želi in v katerem kraju. Mi ju povežemo, potem pa se sama dogovorita," razlaga Iztok Polak iz podjetja CareDesign, ki je zgradilo mrežo Matija.

Če bo denimo delavec delal do enega meseca in zaslužil do 200 evrov, bo moral delodajalec CareDesignu plačati 10 evrov provizije. Če bo delal več kot šest mesecev in zaslužil več kot 200 evrov, bo provizija 80 evrov na mesec.

"Peš internet po telefonu"

Sicer prek mreže Matija starejši lahko že od januarja dobijo informacije o zdravstvenih storitvah, čakalnih vrstah pri specialistih, čiščenju, prevozih, obrtniških delih ... “Nekdo bi informacije, kje bi lahko popravil pralni stroj, dobil posteljo za nego ali kje je najbližja lekarna, iskal na spletu, a ker jih starejši ne morejo, jih mi zagotovimo prek telefona. Mi smo peš internet po telefonu,” pojasnjuje Boris Koprivnikar iz skupnosti socialnih zavodov, ki je partner v mreži.

Na mesec dobijo tudi tisoč klicev. Ljudje jih največ sprašujejo po zdravstvenih in prevoznih
storitvah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:30 20. Junij 2013.

    A take z berglami v rokah tudi vzamejo na delo ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.