Za starše in fanta sto evrov stroška

Foto: Saša Despot razno 14.05.08 fakulteta za druzbene vede, univerza, tabla, napis, stavba FDV; f
Podelitev diplom. Za udeleženca 20 evrov.
Oglej si celoten članek

"Na podelitev diplome sploh ne bom šla. Če želim povabiti družino in fanta, bom dala več kot sto evrov," je ogorčena študentka fakultete za družbene vede. Študenti omenjene fakultete so imeli v prejšnjih letih brezplačno podelitev diplom v stavbi Univerze v Ljubljani (UL), zadnjo podelitev pa so imeli na Gospodarskem razstavišču, kjer morajo udeležbo za povabljence plačati. Cena vstopnice v predprodaji je 15 evrov, na dan podelitve pa 20.

Želijo, da so vsi skupaj

Na decembrski podelitvi na novi lokaciji so podelili 456 diplom. "Gre za prvo tovrstno podelitev diplom, ki ni bila izvedena v prostorih UL. Tam je prostor omejen in ne bi mogli izvesti prireditve s skupnim srečanjem vseh diplomantov," pravijo na fakulteti.

Za organizacijo podelitve diplom v takšnem obsegu so se odločili, ker je po njihovi oceni skrajni čas, da takšen dogodek pospremijo s primerno prireditvijo. "Z željo, da bi celotna generacija praznovala najpomembnejši dan svojega študija skupaj in povezano, smo se odločili slediti dobrim praksam drugih fakultet, ki imajo s takšno organizacijo pozitivne izkušnje," pravijo. Takšen način podelitve načrtujejo tudi v prihodnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:19 22. April 2013.

    Fakultete ki ne zaracunajo tega stroska direktno, ga zaracunajo indirektno. Npr. ves cas studija npr. na dfdv placujes vpisnino 30-40eur, …

  • 08:15 22. April 2013.

    za diplome 500 EUR, za mag. 1000 EUR, za dr. 2000 eur - to je cenik!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.