Slovenija
146 ogledov

Za starše in fanta sto evrov stroška

razno 14.05.08 fakulteta za druzbene vede, univerza, tabla, napis, stavba FDV; f Saša Despot
Podelitev diplom. Za udeleženca 20 evrov.

"Na podelitev diplome sploh ne bom šla. Če želim povabiti družino in fanta, bom dala več kot sto evrov," je ogorčena študentka fakultete za družbene vede. Študenti omenjene fakultete so imeli v prejšnjih letih brezplačno podelitev diplom v stavbi Univerze v Ljubljani (UL), zadnjo podelitev pa so imeli na Gospodarskem razstavišču, kjer morajo udeležbo za povabljence plačati. Cena vstopnice v predprodaji je 15 evrov, na dan podelitve pa 20.

Želijo, da so vsi skupaj

Na decembrski podelitvi na novi lokaciji so podelili 456 diplom. "Gre za prvo tovrstno podelitev diplom, ki ni bila izvedena v prostorih UL. Tam je prostor omejen in ne bi mogli izvesti prireditve s skupnim srečanjem vseh diplomantov," pravijo na fakulteti.

Za organizacijo podelitve diplom v takšnem obsegu so se odločili, ker je po njihovi oceni skrajni čas, da takšen dogodek pospremijo s primerno prireditvijo. "Z željo, da bi celotna generacija praznovala najpomembnejši dan svojega študija skupaj in povezano, smo se odločili slediti dobrim praksam drugih fakultet, ki imajo s takšno organizacijo pozitivne izkušnje," pravijo. Takšen način podelitve načrtujejo tudi v prihodnje.

Komentarjev 2
  • Jerry Pikes 10:19 22.april 2013.

    Fakultete ki ne zaracunajo tega stroska direktno, ga zaracunajo indirektno. Npr. ves cas studija npr. na dfdv placujes vpisnino 30-40eur, podelitev za vsakega gosta potrebno plačati. Na nekaterih tehničnih faksih, kjer praktično v zadnjih letih ni ekskurzij, posebnih vaj itd... ...prikaži več pa je vstopnina tudi po 70eur, ampak podelitev zastonj.

  • dragec 08:15 22.april 2013.

    za diplome 500 EUR, za mag. 1000 EUR, za dr. 2000 eur - to je cenik!!!