Za sto tisočakov ceneje

Foto: Žurnal24 Branko Žiberna, direktor CP Kranj, in župan Tomaž Tom Mencinger sta podpisala po
Tavčarjeva cesta. Med drugim delom obnove bodo poskusno vpeljali tudi javno LED-razsvetljavo.
Oglej si celoten članek

“Prvega aprila se bo predvidoma začel drugi del prenove Tavčarjeve ceste, od lekarne do križišča s Cesto maršala Tita. Dokončana bo predvidoma do 31. maja,” je ob sredinem podpisu pogodbe s Cestnim podjetjem (CP) Kranj povedal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger. V sklopu pol milijona evrov vredne prenove bodo obnovili še pločnik, kanalizacijo, vodovod, električna omrežja, parkirišča in javno razsvetljavo, pri kateri bodo po besedah vodje komunalne direkcije Marka Marklja poskusno vpeljali tudi razsvetljavo s tehnologijo LED-svetilk. Prav tako se bo zagotovilo nekaj novih parkirnih prostorov.

Zgrešene ocene
Obnovo v celoti financira občina, cena izvedbe pa je za sto tisoč evrov nižja od projektantske ocene, zaradi česar so se pri nekaterih pojavili pomisleki o morebitnih varčevanjih pri izvedbi. Kakovost del po pojasnilih komunalne direkcije na strani investitorja ščitijo zavarovanja in bančne garancije. Nižjo ceno je pojasnil tudi direktor CP Kranj Branko Žiberna, ki pravi, da so razlike med projektantskimi ocenami in cenami zaradi razmer na gradbenem trgu velike: “Delo je tisto, ki nam bo omogočilo preživeti krizio, zato smo iskali vse svoje rezerve, iz katerih lahko črpamo, imamo svoje kamnolome in betonarne, zato smo lahko na razpisih najcenejši ponudnik.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.