Slovenija
3 ogledov

Za sto tisočakov ceneje

Branko Žiberna, direktor CP Kranj, in župan Tomaž Tom Mencinger sta podpisala po Žurnal24 main
Tavčarjeva cesta. Med drugim delom obnove bodo poskusno vpeljali tudi javno LED-razsvetljavo.

“Prvega aprila se bo predvidoma začel drugi del prenove Tavčarjeve ceste, od lekarne do križišča s Cesto maršala Tita. Dokončana bo predvidoma do 31. maja,” je ob sredinem podpisu pogodbe s Cestnim podjetjem (CP) Kranj povedal jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger. V sklopu pol milijona evrov vredne prenove bodo obnovili še pločnik, kanalizacijo, vodovod, električna omrežja, parkirišča in javno razsvetljavo, pri kateri bodo po besedah vodje komunalne direkcije Marka Marklja poskusno vpeljali tudi razsvetljavo s tehnologijo LED-svetilk. Prav tako se bo zagotovilo nekaj novih parkirnih prostorov.

Zgrešene ocene
Obnovo v celoti financira občina, cena izvedbe pa je za sto tisoč evrov nižja od projektantske ocene, zaradi česar so se pri nekaterih pojavili pomisleki o morebitnih varčevanjih pri izvedbi. Kakovost del po pojasnilih komunalne direkcije na strani investitorja ščitijo zavarovanja in bančne garancije. Nižjo ceno je pojasnil tudi direktor CP Kranj Branko Žiberna, ki pravi, da so razlike med projektantskimi ocenami in cenami zaradi razmer na gradbenem trgu velike: “Delo je tisto, ki nam bo omogočilo preživeti krizio, zato smo iskali vse svoje rezerve, iz katerih lahko črpamo, imamo svoje kamnolome in betonarne, zato smo lahko na razpisih najcenejši ponudnik.”

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.