Za stranke ni čakalne vrste

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Politične stranke. Letos ustanovljena le ena, novih vlog še ni.
Oglej si celoten članek

Na notranjem ministrstvu so letos, in sicer februarja, dobili le eno vlogo za registracijo stranke in nato registrirali politično stranko Drot s sedežem v Trebnjem.

V zadnjih letih sta se v Sloveniji v povprečju vsako leto registrirali dve politični stranki. Izjemni sta bili leto 2006, ko se jih je ustanovilo kar 18, in leto 2010, ko se je ustanovilo 14 strank. Za zdaj je registriranih 74 strank, pojasnjujejo na ministrstvu.

Manca Košir, ena od ustanoviteljic Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije, ki je že napovedalo registracijo politične stranke, je povedala, da imajo večino gradiva – statut, program in podobno – že pripravljenega. Po 1. oktobru, ko imajo ustanovno skupščino, bodo oddali vlogo za registracijo, ki bi naj bila končana še pred morebitnimi predčasnimi volitvami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:50 25. September 2011.

    Kar nekaj strank bi bilo potrebno ukiniti, ne pa ustanavljati še novih. Kdor se želi aktivno vključiti v katero od …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.