Slovenija
20 ogledov

Za stranke ni čakalne vrste

Manca Košir Dejan Mijović
Politične stranke. Letos ustanovljena le ena, novih vlog še ni.

Na notranjem ministrstvu so letos, in sicer februarja, dobili le eno vlogo za registracijo stranke in nato registrirali politično stranko Drot s sedežem v Trebnjem.

V zadnjih letih sta se v Sloveniji v povprečju vsako leto registrirali dve politični stranki. Izjemni sta bili leto 2006, ko se jih je ustanovilo kar 18, in leto 2010, ko se je ustanovilo 14 strank. Za zdaj je registriranih 74 strank, pojasnjujejo na ministrstvu.

Manca Košir, ena od ustanoviteljic Gibanja za trajnostni razvoj Slovenije, ki je že napovedalo registracijo politične stranke, je povedala, da imajo večino gradiva – statut, program in podobno – že pripravljenega. Po 1. oktobru, ko imajo ustanovno skupščino, bodo oddali vlogo za registracijo, ki bi naj bila končana še pred morebitnimi predčasnimi volitvami.

Komentarjev 1
  • VERITA 21:50 25.september 2011.

    Kar nekaj strank bi bilo potrebno ukiniti, ne pa ustanavljati še novih. Kdor se želi aktivno vključiti v katero od strank, in z znanjem in sposobnostjo koristiti Sloveniji, ima več kot dovolj možnosti, da v kateri najde program, ki mu ...prikaži več je blizu. Sicer pa je najpomembneje, da se Slovenija izvleče iz živega peska, ki jo požira.