Za svobodo bi dal hišo

Foto: Saša Despot Slovenija 13.01.14, Brane Gorse, odvetnik, Finesto, grafiène storitve, foto: Sas
Plomba. Sodišče naj bi stečajnemu upravitelju zamrznilo tri mercedese.
Oglej si celoten članek

Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše, ki mu sodijo zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja, je pripravljen zastaviti družinsko hišo, da bi ga izpustili iz pripora. Gorše namreč že od poletja državi ponuja za okoli milijon evrov varščine za svobodo.

"Sodišče je večkrat prejelo njegov predlog za odpravo pripora oziroma nadomestitev pripora z varščino, ki jo je ponudil v obliki hipoteke nad stanovanjsko hišo njegovih in ženinih staršev. Sodišče je predloge zavrnilo," poudarjajo na sodišču. V koprskem priporu, kjer biva že od sredine februarja lani, ko so ga aretirali, bo Gorše tako ostal vsaj še do začetka marca.

Oldtimerji zamrznjeni

Specializirano tožilstvo (SDT), ki Goršetu očita nepravilnosti pri vodenju stečaja podjetja Hidro, pa je po naših informacijah medtem doseglo, da je sodišče zavarovalo vsaj del premoženja, ki naj bi si ga Gorše prislužil nezakonito. Sodišče naj bi mu namreč pred dnevi prepovedalo uporabljati in do nadaljnjega prodajati tri starodobna vozila znamke Mercedes, neuradno vredna okoli četrt milijona evrov. Gorše naj bi sodišču sicer pred dnevi zagotovil, da vozila hrani na parkirišču na obrobju Ljubljane pred stavbo, v kateri je kot stečajni upravitelj deloval. Včeraj vozil na tem dvorišču nismo opazili, vendar ni jasno, ali so jih Goršetovi medtem že predali sodišču, kjer nam na naša vprašanja še niso odgovorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:13 14. Januar 2014.

    Seveda bi jo dal, če jo je pa UKRADEL ! LOPOV ! Ker mu sploh ne rabi !

  • 08:55 14. Januar 2014.

    Kot ves pametnjakovic je elanov stecaj opravljal marinc in on je pobasal nagrado ne gorse.. Intelekt:)

  • 07:42 14. Januar 2014.

    Za lopov je že kot stečajni ELANA basal v žepe.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.