Slovenija
95 ogledov

Za svobodo bi dal hišo

Slovenija 13.01.14, Brane Gorse, odvetnik, Finesto, grafiène storitve, foto: Sas Saša Despot
Plomba. Sodišče naj bi stečajnemu upravitelju zamrznilo tri mercedese.

Suspendirani stečajni upravitelj Brane Gorše, ki mu sodijo zaradi domnevne poslovne goljufije in pranja denarja, je pripravljen zastaviti družinsko hišo, da bi ga izpustili iz pripora. Gorše namreč že od poletja državi ponuja za okoli milijon evrov varščine za svobodo.

"Sodišče je večkrat prejelo njegov predlog za odpravo pripora oziroma nadomestitev pripora z varščino, ki jo je ponudil v obliki hipoteke nad stanovanjsko hišo njegovih in ženinih staršev. Sodišče je predloge zavrnilo," poudarjajo na sodišču. V koprskem priporu, kjer biva že od sredine februarja lani, ko so ga aretirali, bo Gorše tako ostal vsaj še do začetka marca.

Oldtimerji zamrznjeni

Specializirano tožilstvo (SDT), ki Goršetu očita nepravilnosti pri vodenju stečaja podjetja Hidro, pa je po naših informacijah medtem doseglo, da je sodišče zavarovalo vsaj del premoženja, ki naj bi si ga Gorše prislužil nezakonito. Sodišče naj bi mu namreč pred dnevi prepovedalo uporabljati in do nadaljnjega prodajati tri starodobna vozila znamke Mercedes, neuradno vredna okoli četrt milijona evrov. Gorše naj bi sodišču sicer pred dnevi zagotovil, da vozila hrani na parkirišču na obrobju Ljubljane pred stavbo, v kateri je kot stečajni upravitelj deloval. Včeraj vozil na tem dvorišču nismo opazili, vendar ni jasno, ali so jih Goršetovi medtem že predali sodišču, kjer nam na naša vprašanja še niso odgovorili.

Komentarjev 3
  • primorka 13:13 14.januar 2014.

    Seveda bi jo dal, če jo je pa UKRADEL ! LOPOV ! Ker mu sploh ne rabi !

  • zvone123 08:55 14.januar 2014.

    Kot ves pametnjakovic je elanov stecaj opravljal marinc in on je pobasal nagrado ne gorse.. Intelekt:)

  • KOJAK 07:42 14.januar 2014.

    Za lopov je že kot stečajni ELANA basal v žepe.