Za učinkovitejši pregon kriminala

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Vlada je na seji sprejela noveli zakona o sodiščih in zakona o sodniški službi, s katerimi bi zagotovili učinkovitejši pregon zahtevnejših oblik organiziranega in gospodarskega kriminala.
Oglej si celoten članek

Zagotavljamo ustrezne in institucionalne kapacitete sodnega sistema, da bodo primeri gospodarskega kriminala obravnavano hitrejše in kakovostnjše, je dejal pravosodni minister Aleš Zalar.

S spremembami omenjenih zakonov po skrajšanem postopku želi vlada predvsem zagotoviti zakonodajno podlago za učinkovito sojenje v zahtevnejših zadevah organiziranega in gospodarskega kriminala, terorizma, korupcijskih in drugih podobnih kaznivih dejanj.

Poleg tega želi zagotoviti enakomernejšo obremenjenost okrajnih sodišč znotraj območja okrožja in s tem zagotoviti načelo enake obremenitve sodišč in zaposlenih na sodiščih.

Predlog novele zakona o sodiščih predvideva, da se namesto enega oddelka s sedežem pri Okrožnem sodišču v Ljubljani organizirajo štirje specializirani oddelki pri okrožnih sodiščih, s sedežem na višjem sodišču v Celju, Kopru, Ljubljani in Mariboru. Predlog zakona o sodniški službi pa med drugim ureja način dodelitve sodnikov v specializirane oddelke sodišč.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.