Za vstop v Slovenijo gneča, hrvaški "smučarji" stojijo v kolonah

Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Na mejnem prehodu Obrežje je za vstop v Slovenijo že celoten dan potrebno čakati približno eno uro.
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so trenutno namreč šolske zimske počitnice, in kot poročajo hrvaški mediji, se naj bi okoli 200 tisoč Hrvatov odpravilo na smučanje. Kot poroča hrvaški Dnevnik, je Slovenija najbolj priljubljena za krajše izlete, sicer pa se hrvaški smučarji najraje odpravijo v Avstrijo, Italijo in tudi Francijo.

V posameznih evropskih državah večjo zasedenost turističnih namestitvenih zmogljivosti napovedujejo do sredine januarja, ko bo na Hrvaškem konec počitnic.

Dodatno gnečo na cesti pa povzročajo tudi tisti posamezniki, ki bodo v teh dneh šele zaključili novoletne počitnice. Konec počitnic bo v tem tednu za Avstrijce, deloma tudi Nemce, Nizozemce ...

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • max
    00:16 8. Januar 2017.

    Bil sem v tej nepopisni gneći. Večina registracij je iz Švice,Nemčije;Francije,Italije. Hrvatov zanemarljivo malo.<br />Ker je konec praznikov v omenjenih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.