Za vstop v ZDA je treba plačati

Foto: Žurnal24 (Foto: new-york-city-travel.net)
Vstop v ZDA ni več brezplačen. Od danes naprej boste morali za obisk čez lužo odšteti 14 dolarjev oziroma slabih 11 evrov.
Oglej si celoten članek

ZDA so pristojbino uvedle za 36 držav, med njimi je večina evropskih držav, poleg njih pa še Avstralija, Nova Zelandija, Japonska, Južna Koreja in Brunej.

Med drugim bo šel del pristojbine za poravnavo administrativnih stroškov, ki jih do zdaj ni bilo treba plačati. ZDA so namreč pred dvema letoma uvedle elektronski sistem za odobritev potovanja po imenu Esta, ki je bil do zdaj brezplačen. Tistim, ki so se pred današnjim dnem prijavili za potovanje v ZDA, ne bo treba plačati slabih 11 evrov. Vsi, ki se bodo prijavili od danes naprej, pa bodo račun poravnali ob sami elektronski prijavi, s plačilno ali kreditno kartico.

Evropska komisija se sicer s plačilom ne strinja, saj meni, da to spominja na vizumski sistem. Če bo analiza pokazala, da to drži, iz Bruslja sporočajo, da bodo "razmislili o ustreznih ukrepih" zoper ZDA.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.