Za začetek 11 lokacij

Foto: Žurnal24 “Smeti so tudi na cesti,” je bila zgrožena bralka, ko se je sprehajala po Barju.
Divja odlagališča. Občina bo za njihovo odstranjevanje v dveh letih namenila 1,1 milijona evrov.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “V tem mesecu smo izvajalcu že poslali poziv za odstranitev gradbenih odpadkov, ki so odloženi na 11 lokacijah (Zalog, Roje, Brod, BTC),” so povedali na oddelku za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana (MOL). V kratkem bodo tudi začeli odstranjevati nelegalno odložene odpadke na območju širitve Žal. “Preostale lokacije bomo določili glede na razpoložljiva sredstva, ravno tako se sproti prilagajamo razmeram na terenu,” so dodali.

Nelegalne komunalne odpadke odstranjuje Snaga na poziv mestnega inšpektorata, sredstva pa zagotovi oddelek za gospodarske dejavnosti in promet (OGDP) MOL.

Zaščita očiščenih območij
Na MOL načrtujejo, da bodo letos za odstranjevanje divjih odlagališč z zemljišč, ki so v njeni lasti, iz proračunskega sklada porabili 700 tisoč evrov, prihodnje leto pa 400 tisoč. Od skupno 1,1 milijona evrov bodo 150 tisoč evrov namenili za zaščito očiščenih območij pred nadaljnjimi odlaganji. Trenutno ima MOL dve pogodbi; pogodba za odstranjevanje azbestnih odpadkov velja do konca leta, pogodba za odstranjevanje gradbenih odpadkov pa do 30. junija prihodnje leto.

Sanacija črnih odlagališč
Za sanacijo črnih odlagališč je v času začasnega financiranja MOL (od 1. januarja do 31. marca) namenjenih 11.721 evrov, so povedali na OGDP. V osnutkih proračunov za letošnje in prihodnje leto pa je za sanacijo predvidenih 58 tisoč in 115 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.