Slovenija
28 ogledov

Za začetek 11 lokacij

“Smeti so tudi na cesti,” je bila zgrožena bralka, ko se je sprehajala po Barju. Žurnal24 main
Divja odlagališča. Občina bo za njihovo odstranjevanje v dveh letih namenila 1,1 milijona evrov.

Ljubljana. “V tem mesecu smo izvajalcu že poslali poziv za odstranitev gradbenih odpadkov, ki so odloženi na 11 lokacijah (Zalog, Roje, Brod, BTC),” so povedali na oddelku za varstvo okolja Mestne občine Ljubljana (MOL). V kratkem bodo tudi začeli odstranjevati nelegalno odložene odpadke na območju širitve Žal. “Preostale lokacije bomo določili glede na razpoložljiva sredstva, ravno tako se sproti prilagajamo razmeram na terenu,” so dodali.

Nelegalne komunalne odpadke odstranjuje Snaga na poziv mestnega inšpektorata, sredstva pa zagotovi oddelek za gospodarske dejavnosti in promet (OGDP) MOL.

Zaščita očiščenih območij
Na MOL načrtujejo, da bodo letos za odstranjevanje divjih odlagališč z zemljišč, ki so v njeni lasti, iz proračunskega sklada porabili 700 tisoč evrov, prihodnje leto pa 400 tisoč. Od skupno 1,1 milijona evrov bodo 150 tisoč evrov namenili za zaščito očiščenih območij pred nadaljnjimi odlaganji. Trenutno ima MOL dve pogodbi; pogodba za odstranjevanje azbestnih odpadkov velja do konca leta, pogodba za odstranjevanje gradbenih odpadkov pa do 30. junija prihodnje leto.

Sanacija črnih odlagališč
Za sanacijo črnih odlagališč je v času začasnega financiranja MOL (od 1. januarja do 31. marca) namenjenih 11.721 evrov, so povedali na OGDP. V osnutkih proračunov za letošnje in prihodnje leto pa je za sanacijo predvidenih 58 tisoč in 115 tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.