Za zapahi še drugi domnevni prevarant

Foto: Žurnal24
Francoska policija je prijela še enega osumljenca, ki naj bi bil vpleten v goljufijo v Société Générale. Banka je bila oškodovana za skoraj pet milijard evrov.
Oglej si celoten članek

Francoska policija je aretirala že drugega uslužbenca francoske banke Société Générale, ki jo je pred nekaj meseci pretresel finančni škandal. V banki so potrdili, da je policija izvedla preiskavo in zaslišala njihovega osumljenca, vendar imena niso želeli razkriti.

V začetku februarja so v zvezi z goljufijo v banki že prijeli 31-letnega Jeroma Kerviela, ki ga obtožnica bremeni zlorabe položaja, računalniškega kriminala in ponarejanja, grozi pa mu do deset let zapora. Preiskovalni sodnik je ob aretaciji odredil pripor, da osumljeni ne bi stopil v stik s pomočniki ali vplival na priče.

Kerviel, ki bo v petek pričal na sodišču, naj bi izkoristil poznavanje varnostnega sistema skupine in s terminskimi posli banko oškodoval za 4,9 milijarde evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.