Slovenija
13 ogledov

Za zapahi še drugi domnevni prevarant

Žurnal24 main
Francoska policija je prijela še enega osumljenca, ki naj bi bil vpleten v goljufijo v Société Générale. Banka je bila oškodovana za skoraj pet milijard evrov.

Francoska policija je aretirala že drugega uslužbenca francoske banke Société Générale, ki jo je pred nekaj meseci pretresel finančni škandal. V banki so potrdili, da je policija izvedla preiskavo in zaslišala njihovega osumljenca, vendar imena niso želeli razkriti.

V začetku februarja so v zvezi z goljufijo v banki že prijeli 31-letnega Jeroma Kerviela, ki ga obtožnica bremeni zlorabe položaja, računalniškega kriminala in ponarejanja, grozi pa mu do deset let zapora. Preiskovalni sodnik je ob aretaciji odredil pripor, da osumljeni ne bi stopil v stik s pomočniki ali vplival na priče.

Kerviel, ki bo v petek pričal na sodišču, naj bi izkoristil poznavanje varnostnega sistema skupine in s terminskimi posli banko oškodoval za 4,9 milijarde evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.