Za zdaj 13,5-odstotna podražitev

Foto: Žurnal24 smetnjak, komunala, delavca
Komunalne storitve. Povprečna družina iz mirnopeške občine bo na mesec plačevala slabih šest evrov več.
Oglej si celoten članek

V Komunali Novo mesto so želeli cene komunalnih storitev za območje Občine Mirna Peč povišati za približno 27 odstotkov, tamkajšnji občinski svetniki pa so se strinjali le s 13,5-odstotno podražitvijo.

V občini imajo namreč veliko večjih kmetov. “So veliki porabniki vode in vemo, da so zdaj že v težavah. Težko dosegajo lastno ceno pridelave mleka,” je povedal župan Zvone Lah.

Kot je pojasnil, so bile nove cene komunalnih storitev izračunane na podlagi podatkov iz prejšnjega leta, ko so se oskrbovali z vodo iz Novega mesta, podatkov za mirnopeški vodovod pa še nimajo. Tako nameravajo najprej počakati na te podatke.

“Če bo treba, bomo potem spremenili cene navzgor ali navzdol,” je izpostavil 
župan.

Komunala Novo mesto je povišanje cen komunalnih storitev sicer predlagala zaradi spremembe načina oblikovanja cen, prenosa infrastrukture na občine in vzpostavitve najemnega odnosa med občino in komunalo, slabega stanja infrastrukturnih objektov ter naprav in visoke vodne izgube.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.