Slovenija
13 ogledov

Za zdaj 13,5-odstotna podražitev

smetnjak, komunala, delavca Žurnal24 main
Komunalne storitve. Povprečna družina iz mirnopeške občine bo na mesec plačevala slabih šest evrov več.

V Komunali Novo mesto so želeli cene komunalnih storitev za območje Občine Mirna Peč povišati za približno 27 odstotkov, tamkajšnji občinski svetniki pa so se strinjali le s 13,5-odstotno podražitvijo.

V občini imajo namreč veliko večjih kmetov. “So veliki porabniki vode in vemo, da so zdaj že v težavah. Težko dosegajo lastno ceno pridelave mleka,” je povedal župan Zvone Lah.

Kot je pojasnil, so bile nove cene komunalnih storitev izračunane na podlagi podatkov iz prejšnjega leta, ko so se oskrbovali z vodo iz Novega mesta, podatkov za mirnopeški vodovod pa še nimajo. Tako nameravajo najprej počakati na te podatke.

“Če bo treba, bomo potem spremenili cene navzgor ali navzdol,” je izpostavil 
župan.

Komunala Novo mesto je povišanje cen komunalnih storitev sicer predlagala zaradi spremembe načina oblikovanja cen, prenosa infrastrukture na občine in vzpostavitve najemnega odnosa med občino in komunalo, slabega stanja infrastrukturnih objektov ter naprav in visoke vodne izgube.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.