Za zdaj pripravili le manjši protest

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Študenti so proti predlogu o malem delu protestirali pred ministrstvom za delo.
Oglej si celoten članek

Pred ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve se je zbralo od sto do dvesto študentov, ki so z napisi Malo delo – Veliko sranje protestirali proti predlogu zakona o malem delu.

Prejšnji teden je predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) Marko Funkl dejal, da o velikih protestih proti predlogu zakona za zdaj ne razmišljajo, saj po njegovih besedah ta čas še ni prišel. Študenti so tako za zdaj pripravili le manjši shod pred ministrstvom.

Foto: Žurnal24

 


Predali so jim pisma
Z ministrstva za delo so sporočili, da jim je predsednica Študentske organizacije Slovenije Katja Šoba predala pisma v podporo Študentski organizaciji Slovenije.

Pisma podpore:
Približno 250 pravnih oseb je s tem izkazalo podporo študentskim organizacijam, pravijo v ŠOS. Študenti so izpostavili tudi naključnost nenadnega preklica podaljšanja javne razprave za predlog zakona o malem delu, ki je bil poslan po napovedi današnjega shoda.

V razpravi so predstavniki študentov vnovič  zahtevali, da se vprašanje študentskega dela ureja v ločenem zakonu, da se ohrani avtonomnost študentskega organiziranja in da se študentskega dela ne ukinja.

Predstavniki ministrstva pa so jim znova odgovorili, da gre pri zakonu o malem delu za celovito urejanje področja začasnega in občasnega dela ter da predlog zakona predvideva ustrezno financiranje ŠOS-a.

Ob koncu razprave so predstavniki ministrstva ŠOS opozorili tudi na dejstvo, da so nekatere njihove zahteve, kot je na primer večje število štipendij, že upoštevali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.