Slovenija
61 ogledov

Za zdaj pripravili le manjši protest

1/9
Žurnal24 main
Študenti so proti predlogu o malem delu protestirali pred ministrstvom za delo.

Pred ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve se je zbralo od sto do dvesto študentov, ki so z napisi Malo delo – Veliko sranje protestirali proti predlogu zakona o malem delu.

Prejšnji teden je predsednik Zveze študentskih klubov Slovenije (Škis) Marko Funkl dejal, da o velikih protestih proti predlogu zakona za zdaj ne razmišljajo, saj po njegovih besedah ta čas še ni prišel. Študenti so tako za zdaj pripravili le manjši shod pred ministrstvom.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 


Predali so jim pisma
Z ministrstva za delo so sporočili, da jim je predsednica Študentske organizacije Slovenije Katja Šoba predala pisma v podporo Študentski organizaciji Slovenije.

Pisma podpore:
Približno 250 pravnih oseb je s tem izkazalo podporo študentskim organizacijam, pravijo v ŠOS. Študenti so izpostavili tudi naključnost nenadnega preklica podaljšanja javne razprave za predlog zakona o malem delu, ki je bil poslan po napovedi današnjega shoda.

V razpravi so predstavniki študentov vnovič  zahtevali, da se vprašanje študentskega dela ureja v ločenem zakonu, da se ohrani avtonomnost študentskega organiziranja in da se študentskega dela ne ukinja.

Predstavniki ministrstva pa so jim znova odgovorili, da gre pri zakonu o malem delu za celovito urejanje področja začasnega in občasnega dela ter da predlog zakona predvideva ustrezno financiranje ŠOS-a.

Ob koncu razprave so predstavniki ministrstva ŠOS opozorili tudi na dejstvo, da so nekatere njihove zahteve, kot je na primer večje število štipendij, že upoštevali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.