Za zemljišče še zbirajo

Foto: IFP
Foto: IFP
Džamija. Danes objavljen arhitekturni natečaj, gradnja bi se lahko začela konec prihodnjega leta.
Oglej si celoten članek

Do konca leta bo Islamska skupnost (IS) v Republiki Sloveniji poskušala odplačati še milijon 870 tisoč evrov bančnega posojila, ki so ga vzeli za nakup zemljišča za bodoči Islamski versko-kulturni center. Če jim do takrat ne bo uspelo, bodo ponovno prosili za podaljšanje roka, je povedal Nevzet Porić, tajnik IS.

Poleg tega do konca leta pričakujejo tudi rezultate mednarodnega arhitekturnega natečaja za idejno projektno rešitev za islamski center, ki so ga objavili danes. “Ko bo znana podoba džamije, bo lažje tudi zbiranje donacij,” je dejal Porić.

Pogovarjajo se z donatorji

Če bo šlo vse po načrtih, bi se gradnja islamskega centra po Porićevem mnenju lahko začela konec leta 2012. Okvirne ocene stroškov zaenkrat še nimajo, saj morajo počakati na zaključek natečaja.

“Gradnja bo najbrž veliko stala,” je razložil in dodal, da se že pogovarjajo z donatorji in institucijami v muslimanskem svetu. “Pričakujemo odgovore, glede tega smo optimistični in upamo, da bo zadeva tekla tako kot mora,” je povedal.

Islamska skupnost v Sloveniji je zemljišče za džamijo od ljubljanske občine kupila konec leta 2008, zanj pa je plačala okoli 4,5 milijona evrov. Za nakup so takrat najeli bančno posojilo v vrednosti 2,6 milijona evrov, odplačevanje pa se je zaradi finančne krize nekoliko upočasnilo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.