Slovenija
77 ogledov

Za zemljišče še zbirajo

Nevzet Porić IFP
Džamija. Danes objavljen arhitekturni natečaj, gradnja bi se lahko začela konec prihodnjega leta.

Do konca leta bo Islamska skupnost (IS) v Republiki Sloveniji poskušala odplačati še milijon 870 tisoč evrov bančnega posojila, ki so ga vzeli za nakup zemljišča za bodoči Islamski versko-kulturni center. Če jim do takrat ne bo uspelo, bodo ponovno prosili za podaljšanje roka, je povedal Nevzet Porić, tajnik IS.

Poleg tega do konca leta pričakujejo tudi rezultate mednarodnega arhitekturnega natečaja za idejno projektno rešitev za islamski center, ki so ga objavili danes. “Ko bo znana podoba džamije, bo lažje tudi zbiranje donacij,” je dejal Porić.

Pogovarjajo se z donatorji

Če bo šlo vse po načrtih, bi se gradnja islamskega centra po Porićevem mnenju lahko začela konec leta 2012. Okvirne ocene stroškov zaenkrat še nimajo, saj morajo počakati na zaključek natečaja.

“Gradnja bo najbrž veliko stala,” je razložil in dodal, da se že pogovarjajo z donatorji in institucijami v muslimanskem svetu. “Pričakujemo odgovore, glede tega smo optimistični in upamo, da bo zadeva tekla tako kot mora,” je povedal.

Islamska skupnost v Sloveniji je zemljišče za džamijo od ljubljanske občine kupila konec leta 2008, zanj pa je plačala okoli 4,5 milijona evrov. Za nakup so takrat najeli bančno posojilo v vrednosti 2,6 milijona evrov, odplačevanje pa se je zaradi finančne krize nekoliko upočasnilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.