Zabodel 67-letnika, nato razgrajal v pridržanju

Foto: Profimedia
Policisti so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.
Oglej si celoten članek

Iz Policijske uprave Novo mesto so spročili, da so bili v soboto, 27. 10. okoli 7.30, obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi ga nekdo napadel in poškodoval z ostrim predmetom. Novomeški policisti in kriminalisti so takoj pričeli s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin napada. Med preiskavo so ugotovili, da je neznani storilec nekaj po 7. uri na pločniku pred prodajalno v Novem mestu dohitel 67-letnega oškodovanca, ga napadel z manjšim nožem, ga porezal in zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in na pomoč poklicati reševalce.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je storilec 42-letni osumljenec iz Novega mesta, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Še istega dne so ga izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Našli in zasegli so tudi nož, s katerim je napadel oškodovanca. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj poskusa uboja in poškodovanja tuje stvari so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. V prostorih za pridržanje na Policijski postaji Novo mesto je namreč storilec razbijal in poškodoval luč ter povzročil za okoli 100 evrov škode. Preiskovalni sodnik je zoper 42-letnega moškega odredil sodno pridržanje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.