Slovenija > Črna kronika
984 ogledov

Zabodel 67-letnika, nato razgrajal v pridržanju

Nož kri nasilje umor dokaz
Policisti so ga že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog.

Iz Policijske uprave Novo mesto so spročili, da so bili v soboto, 27. 10. okoli 7.30, obveščeni, da reševalci oskrbujejo moškega, ki naj bi ga nekdo napadel in poškodoval z ostrim predmetom. Novomeški policisti in kriminalisti so takoj pričeli s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin napada. Med preiskavo so ugotovili, da je neznani storilec nekaj po 7. uri na pločniku pred prodajalno v Novem mestu dohitel 67-letnega oškodovanca, ga napadel z manjšim nožem, ga porezal in zabodel. Oškodovancu je uspelo pobegniti in na pomoč poklicati reševalce.

Kriminalisti so med preiskavo ugotovili, da je storilec 42-letni osumljenec iz Novega mesta, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi kršitev javnega reda in miru in kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Še istega dne so ga izsledili, mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Našli in zasegli so tudi nož, s katerim je napadel oškodovanca. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj poskusa uboja in poškodovanja tuje stvari so ga privedli k preiskovalnemu sodniku. V prostorih za pridržanje na Policijski postaji Novo mesto je namreč storilec razbijal in poškodoval luč ter povzročil za okoli 100 evrov škode. Preiskovalni sodnik je zoper 42-letnega moškega odredil sodno pridržanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.