Začenja se bitka za prvega šefa NPU

Foto: Žurnal24 Harij Furlan (Foto: Finance)
Nacionalni preiskovalni urad. Če ga bo vodil tožilec, mu bodo priznali izpit za izvajanje policijskih pooblastil.
Oglej si celoten članek

Policija je na svoji spletni strani pozvala k vložitvi kandidature za direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). Direktorja bo imenoval generalni direktor policije za šest let.

Odločitev bo pogojena z mnenjem strokovne komisije iz vrst državnotožilskega sveta, predstavnika urada za preprečevanje pranja denarja in priznanega neodvisnega strokovnjaka, ki ga bo imenovala notranja ministrica.

Pogoj za tožilce
Kandidat mora poleg pogojev, ki veljajo za javne uslužbence, izpolnjevati še vrsto drugih zahtev. Med drugim mora imeti izpit za izvajanje policijskih pooblastil.

Pri tem so v vabilu zapisali, da če je za direktorja imenovan tožilec, ki nima opravljenega izpita, se na podlagi njegovih izkušenj šteje, kot da ga ima. To ne velja za morebitne kandidate iz sodniških ali odvetniških vrst.

Dodajmo, da smo v Žurnalu24 že januarja poročali, da se kot najprimernejši kandidat za prvega moža NPU omenja novogoriški tožilec Harij Furlan, ki je po naših podatkih predčasno zapustil BiH, kjer je kot tožilec posebnega oddelka za gospodarski kriminal preiskoval posle predsednika vlade Republike Srbske Milorada Dodika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.