Začenja se predčasno glasovanje

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
V šestih od desetih občin, kjer bodo v nedeljo potekale nadomestne županske volitve, lahko volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišča, danes oddajo svoj glas na predčasnem glasovanju.
Oglej si celoten članek

Na vseh desetih občinah bo predčasno glasovanje potekalo še v sredo, v četrtek pa v osmih od desetih občin.

Občinske volilne komisije so se pri razpisu predčasnega glasovanja držale priporočil državne volilne komisije glede datuma predčasnega glasovanja. Državna volilna komisija je občinskim volilnim komisijam priporočala, da kot dan predčasnega glasovanja določijo sredo, 7. marca, najmanj med 9. in 17. uro, dan prej in dan kasneje pa glede na krajevni običaj oziroma potrebe.

Predčasno glasovanje bo potekalo tri dni

V Mestni občini Slovenj Gradec ter občinah Polzela, Metlika in Radeče bo predčasno glasovanje potekalo vse tri dni, torej danes, v sredo in četrtek od 9. do 17. ure.

Vse tri dni, vendar z nekoliko različnim časovnim razporedom, bo predčasno glasovanje potekalo tudi v občinah Bovec in Krško. V Občini Bovec bo predčasno glasovanje vse tri dni potekalo od 9. do 16. ure, v Občini Krško v sredo med 9. in 17. uro, danes in v četrtek pa med 9. in 15. uro.

Dva dneva sta za predčasno glasovanje predvidena v občinah Mirna Peč in Duplek. V prvi bo predčasno glasovanje v sredo potekalo med 8. in 17. uro, v četrtek pa od 8. do 15. ure. V Občini Duplek pa v sredo od 9. do 17. ure in v četrtek od 11. do 19. ure.

Samo en dan, in sicer v sredo, bo predčasno glasovanje potekalo v občinah Železniki in Destrnik. V obeh občinah bo glasovanje potekalo na sedežih občinskih volilnih komisij med 7. in 19. uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.