Slovenija
14 ogledov

Začenja se predčasno glasovanje

Volitve 2011 Boštjan Tacol
V šestih od desetih občin, kjer bodo v nedeljo potekale nadomestne županske volitve, lahko volivke in volivci, ki v nedeljo ne bodo mogli na volišča, danes oddajo svoj glas na predčasnem glasovanju.

Na vseh desetih občinah bo predčasno glasovanje potekalo še v sredo, v četrtek pa v osmih od desetih občin.

Občinske volilne komisije so se pri razpisu predčasnega glasovanja držale priporočil državne volilne komisije glede datuma predčasnega glasovanja. Državna volilna komisija je občinskim volilnim komisijam priporočala, da kot dan predčasnega glasovanja določijo sredo, 7. marca, najmanj med 9. in 17. uro, dan prej in dan kasneje pa glede na krajevni običaj oziroma potrebe.

Predčasno glasovanje bo potekalo tri dni

V Mestni občini Slovenj Gradec ter občinah Polzela, Metlika in Radeče bo predčasno glasovanje potekalo vse tri dni, torej danes, v sredo in četrtek od 9. do 17. ure.

Vse tri dni, vendar z nekoliko različnim časovnim razporedom, bo predčasno glasovanje potekalo tudi v občinah Bovec in Krško. V Občini Bovec bo predčasno glasovanje vse tri dni potekalo od 9. do 16. ure, v Občini Krško v sredo med 9. in 17. uro, danes in v četrtek pa med 9. in 15. uro.

Dva dneva sta za predčasno glasovanje predvidena v občinah Mirna Peč in Duplek. V prvi bo predčasno glasovanje v sredo potekalo med 8. in 17. uro, v četrtek pa od 8. do 15. ure. V Občini Duplek pa v sredo od 9. do 17. ure in v četrtek od 11. do 19. ure.

Samo en dan, in sicer v sredo, bo predčasno glasovanje potekalo v občinah Železniki in Destrnik. V obeh občinah bo glasovanje potekalo na sedežih občinskih volilnih komisij med 7. in 19. uro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.